inneholder affiliatelenker
Lavkarbo hvit sjokoladefudge uten gluten, melk, sukker og soya!
Først, grunnen til at jeg har kalt denne oppskriften for hvit sjokoladefugde er rett og slett fordi det er det den smaker! Fudgen i seg selv har en litt brunaktig farge, men det er fordi jeg har brukt fibersirup gold. Bruker du fibersirup clear i stedet vil du få en hvitere farge.
Hovedingrediensene i oppskriften er fibersirup, kakaosmør og kokossmør. Av de tre ingrediensene kan du fint lage fudge uten å tilsette noe mer. Da får du en enkel “3-ingredient recipe”. Derimot syntes jeg at når man tilsetter litt ekstra får man er myeee bedre smak og konsistens.
Kokossmør lages veldig enkelt ved å ha kokosmasse i en food prosessor og blende til du får smør. Det tar noen minutter og du må hjelpe til med en slikkepott litt underveis.
Hvit sjokoladefudge
125 g Fibersirup gold/clear – Honning eller lønnesirup kan også brukes.
85 g Kakaosmør
60 g Kokossmør
40 g Kokosolje
1 ts Vaniljeekstrakt -Eventuelt vaniljepulver
1 liten klype Himalayasalt
1 ts Lecithin – Kan sløyfes,
FREMGNGSMÅTE
1. Ha alle ingrediensene utenom fibersirup, salt og lechitin i en bolle og smelt over vannbad.
2. Kok opp fibersirup i en kjele på lav varme mens du rører innimellom.
3. Tilsett deretter fibersirup, salt og lechitin i bollen med de andre ingrediensene og bland godt sammen.
4. Hell blandingen over i former og sett i kjøleskapet til det stivner.
– MariaMarisol
Så søte! og hørtes super deilige ut <3