Hvordan lage sprø søtpotetfries?
Jo, det kan gjøres på to måter.
Den ene tar litt lenger tid enn den andre, for da må nemlig søtpotetstavene skylles i kaldt vann et par ganger. Deretter må de ligge i kaldt vann i kjøleskapet minst en times tid, helst over natten. Så tar du de ut, men de skal ikke tørkes. Ha de i en plastpose med 2 ss maizena og rist løs. Deretter steker du de på samme måte som den enkle versjonen (oppskrift under) som jeg har brukt.
Planlegger du derimot middagen i god tid kan den første fremgangsmåten gjerne brukes, men jeg skal gi deg en versjon uten maizena laget med eggehvite i stedet.
SØTPOTETFRIES
1 Søtpotet- kuttet i like store staver
1-2 Eggehvitter
Pepper
Salt
Urter
FREMGANGSMÅTE
1. Pisk eggehvitene lett sammen med en gaffel. Vend deretter søtpotetstavene i eggehviten til de er godt dekket.
2. Legg stavene på et bakepairkledd stekebrett, dryss over ønsket krydder og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25-30 min. Vend på stavene underveis og følg med. Steketiden avhenger av hvor tykke du lager stavene.
3. Dryss gjerne over friske urter ved servering.
– MariaMarisol
Så deilig! må få laget dette selv en dag 😀
ååå nam, det er så godt! 😀
veldig fin blogg du har altså
Ida Kristine: Takk, så utrolig hyggelig å høre! 🙂
Henriette Celin: Ja, det er kjempe digg 🙂