inneholder affiliatelenker
Helgens sunne kos!
Saftig lavkarbo gulrotkake helt fri for gluten, melk og sukker!
God helg fra meg! ♥
Gulrotkake
4 Egg
3 ss Sukrin eller Kokosblomstsukker
50 g Malte nøtter – F.eks. mandler, valnøtter, hasselnøtter eller en blanding.
50 g Mandelmel
2 ts Bakepulver
2 ts Kanel
2 ts Kardemomme
1/3 ts Vaniljepulver
1 liten klype Himalayasalt
1 dl Kokosolje
2 Gulrøtter
2 ss Fibersirup
FREMGANGSMÅTE
1. Sett ovnen på180 grader.
2. Mal nøtter til mel og bland sammen med resten av de tørre ingrediensene.
3. Riv gulrøtter og smelt kokosolje på svak varme.
4. Skill eggene fra hverandre, pisk eggeplommene med 2 ss Sukrin til eggedosis og pisk eggehvitene stive med 1 ss sukrin.
5. Sikt inn de tørre ingrediensene i eggedosisen, deretter blander du inn gulrøtter, kokosolje og vender til slutt inn eggehvitene med en slikkepott.
6. Hell røren over i en form og stek midt i ovnen i ca 30 min.
7. Avkjøl i formen på rist
GLASUR
Denne gangen brukte jeg bare melisglasur med revet appelsinskall, men jeg bruker egentlig å lage en ostekrem som jeg skal dele oppskrift på.
Alternativ 1: Melisglasur
Revet appelsinskall
Melis av sukrinmelis og eggehvite som røres sammen.
Alternativ 2 : Ostekrem
1 Pakke Tofutti kremost 225 g. (kremosten er melkefri) – Tåler du melk kan du bruke philiadelphia.
150 g Romtemperert smør uten melk – tåler du melk kan du bruke meierismør.
40 g Sukrinmelis
40 g Tagatesse
1/2 ts Vaniljepulver
Sitronsaft fra ca 1/3 sitron
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen alle ingrediensene i en foodprosessor, men hold igjen litt på søtning og sitronsaft og smak deg frem underveis.
2. Smøres på avkjølt kake.
– MariaMarisol
Så flott den var!
Henriette Celin: Takk søte du :*