inneholder affiliatelenker
Mager helgekos
Marshmallowsene passer de fleste, lavkarbo, allergivennlig, vegansk, og kan gjøres paleo.
-Uten sukker, melk, gluten, egg, nøtter soya!
MARSHMALLOWS
3 ss Gelantinpulver
2 dl Vann
150 g Fibersirup Clear
1 ss Sukrinmelis + ekstra til strø
1 klype Vaniljepulver
10 dråper Stevia Berry
FREMGANGSMÅTE
1. Ha gelantinpulveret i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av vannet. Ikke rør, men la det bare svelle sammen.
2. Ha resten av vannet sammen med de andre ingrediensene i en kasserolle og gi det et lite oppkok.
3. Hell den varme blandingen over i kjøkkenmaskinen.
4. Start på lav hastighet, og øk gradvis hastigheten til maks. Pisk til du får en luftig hvit blanding.
5. Kle en form med bakepapir, sikt over et tynt lag med sukrinmelis og hell marshmallowsblandingen over i formen. Sikt gjerne litt sukrinmelis over toppen.
7. Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca 2 timer, og skjær opp i ønskelig store biter.
TIPS!
– Fibersirup kan byttes ut mot annen søtning f.eks sukrin, Kokosblomstsukker eller honning for paleo.
– Tilsett gjerne konditorfarge for spennende farger.
– 3 ss gelantin kan byttes ut mot ca 18 plater gelantin. Jeg bruker biff-gelantinpulver. For å gjøre oppskriften vegansk bytter ut med et vegansk alternativ til biff-gelatin.
– MariaMarisol
Så knallgode ut! men dessverre har jeg ikke alle disse ingrediensene. Men kan vel gjøres litt om på og, bare de da blir litt usunnere? (:
Henriette Celin: Du kan bare gjøre som etter det du har i hus:) Litt usunnere gjør vel ingen ting på en lørdag 😉
SV: Det er sant, hehe ^^