Crunchy Chocolate Truffles

SAMSUNG CSC

Inneholder affiliatelenker  

Hei og fortsatt god sommer! Håper dere har det bra!

Nå om sommeren går jeg helt i surr i dagene og hver dag føles som helg og søndag… Flere som kjenner seg igjen? Uansett, –  det er fredag i morgen og helgekosen er i boks 😀 

 


 

Denne gangen har jeg laget seige, myke og crunchy trøfler på lavkarbomåten. De er også i utgangspunktet laget helt uten melk, soya, gluten og sukker, men det spørs hva du bruker å rulle og dyppe trøflene i om de blir helt fri for alt sammen. Se “tips” lenger ned..

SAMSUNG CSC

 

Crunchy Chocolate Truffles

 

FYLL:

60 g Cashewnøttsmør

15 g Erteprotein

10 g Rå kakao

1/4 dl Vann

1 drys Vaniljepulver

30 g Sukrinmelis

20 g Fibersirup gold

2 -3 ts Sterk kokt og avkjølt kaffe

 

1-2 Atkins Day Break Chocolate Chip Crisp bar

100 g Mørk sukkerfri sjokolade + 1/2 ts Kokosolje

(F.eks.1. Ombar 72% sjokolade – melkefri søtet med kokosblomstsukker   2. Ecuador 70% sjokolade – melkefri søtet med rørsukker   3. Atkins Crispy Milk Bar Inneholder melk, men er uten sukker søtet med kunstig søtstoff som er blodsukkervenlig )

 

FREMGANGSMÅTE

1.  Ha alle ingrediensene til fyllet i en food prosessor og bland sammen til en jevn masse. Konsistensen skal være litt myk og klissete. Husk å smake til underveis om du ønsker mer søtning, kaffe eller kakaopulver.

2. Sett fyllet kaldt, gjerne i fryseren i noen minutter til det går an å former kuler av deigen.

3. Form runde kuler i hånden med hjelp av en skje og sett på et bakepapirkledd brett og sett kaldt igjen i noen minutter.

4. I mellomtiden kan du smelte sjokoladen med kokosolje, avkjøle og sette til side. Hakk deretter opp atkins-barene til å rulle kulene i.

5. Start med å dyppe kulene i sjokoladen og rull i hakket atkins-bar. Når du har gjort det med alle kulene kan du begynne med den første og dyppe alle en gang til i sjokoladen slik at du får et sjokoladelag ytterst. – Sett kaldt til servering.

 

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Ha gjerne litt hakket atkins chocolate chip crisp bar i fyllet også.

– Oppskriften er som sagt gluten, melk og sukkerfri i utgangspunket, men atkins-baren inneholder melk. Tåler du ikke melk kan du rulle kulene i hakkede nøtter, tørket frukt/bær eller andre barer som er uten melk og sukker.

– Cashewnøttsmør er fra Økosjokolade, – den kan byttes ut mot annet nøttesmør uten sukker.

– Sukrinmelis kan byttes ut mot annen lavkarbo søtning.

. Fibersirup gold kan byttes ut mot annen flytende søtning.

– Rå kakaopulver, vaniljepulver, erteprotein, atkins barer og mørk sjokolade er kjøpt fra Soma.no

 

SAMSUNG CSC

#sjokolade#trøfler#truffles#lavkarbo#sukkerfri#melkefri#glutenfri#atkins#sunt#mat#helse#oppskrift#ernæring#paleo#sunnmat#sjokoladetrøfler#chocolate
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg