Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.








TILBAKE TIL FORSIDEN


  • 17.06.2016, 12:09

Hvite sjokoladetrøfler






SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

 

Hei og god fredag!

Akkurat nå kjenner jeg at det gjør ingen ting at det regner og er grått ute. Med disse trøflene og en kopp kaffe, eller i mitt tilfelle en god kopp te blir dagen bra!:-)

SAMSUNG CSC
De smaker hvit sjokolade og er rett og slett helt farlig gode! Trøflene er RAW - helt uten melk og sukker. De er også lavkarbo/ Paleo litt avhengig av hvilket søtningsalternativ du bruker. Jeg har brukt fibersirup i fyllet siden det er mest blodsukkervenlig.


SAMSUNG CSC
Oppskriften gir 10 stk herlige kuler, men jeg anbefaler å doble oppskriften! Disse forsvinner fort! ;)

SAMSUNG CSC

 

Hvite sjokoladetrøfler

FYLL:

70 g Rå cashewnøtter

50 g Kakaosmør

5 ss Mandelmelk

50 g Fibersirup clear

1/4 ts Vaniljepulver

1 Klype Himalayasalt

 

Sjokolade til å dyppe kulene i - uten melk og sukker.

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alle ingrediensene sammen i en food prosessor til en kremet konsistens. Smak til med vaniljepulver og fibersirup.

2. Sett blandingen kaldt i et par timer og rull deretter kuler i ønsket størrelse. Jeg fikk 10 stk. Sett i kjøleskapet i en halv time.

3. Smelt sjokolade eller lag din egen fra bunne.(Se oppskrift lenger ned) Avkjøl sjokoladen til romtemperatur og dypp deretter kulene i. Sett i kjøleskapet igjen til sjokoladen er stiv.

 

Oppbevares kaldt i kjøleskap eller fryser.

 

TIPS!

- Fibersirup kan byttes ut mot annen flytende søtning.

- Mandelmelk kan byttes ut mot annen valgfri melk.

- Vaniljepulver kan byttes ut mot stevia vanilje dråper, men smak til.

- Himalayasalt kan byttes ut mot vanlig salt.

SAMSUNG CSC

 

RAW SJOKOLADETREKK:

50 g Kakaosmør

100 g Kakaomasse

2 ss Yaconsirup

20 g Kokosblomstsukker

1 klype Himalayasalt

Med disse ingrediensene får du en god sjokolade, men ved å tilsette litt ekstra blir sjokoladen enda bedre, mer fyldig og rund i smaken.

Tileggsingredienser:

1-2 ts Vaniljepulver 

1 ss Lecithin

 

FREMGANGSMÅTE

1. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad.

2. Tilsett yaconsirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt.

3.  Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.


TIPS! 

-  For å lage vanlig sjokolade trenger du egentlig kun 3 ting: kakaomasse, kakaosmør og søtning. Her har jeg brukt  både yaconsirup og kokosblomstsukker, men du kan fint kun bruke en av delene eller noe helt annet som f.eks agavesirup eller stevia. Smak deg bare frem.

- Kakaomasse og kakaosmør gjør at sjokoladen tåler romteperatur og holder seg fast.

- Jeg bruker Lecithin i sjokoladen min som er et fettstoff. Det blir ofte brukt i "kjøpesjokolade" og er en emulgator som gjør at den blander fett og vann, dermed blir sjokoladen myk og deilig. Den smelter på tungen og ikke i fingrene.;)

- Vaniljepulver gir en god mildere smak på sjokoladen, men kan fint sløyfes eller erstates med flytende stevia vanilje.

- I både vanlig sjokolade og hvit sjokolade kan du bytte ut søtningsmidlene jeg har brukt med andre, f.eks sukrinmelis, honnig, agavesirup, kokosblomstsirup eller lucuma . Smak deg bare frem.

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC
 


Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -