Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.








TILBAKE TIL FORSIDEN


  • 01.06.2016, 15:25

Trio of Ice Cream




SAMSUNG CSC
 

Is er noe av det beste som finnes om sommeren, og mine favoritter er selvfølgelig de jeg lager selv;)

Hjemmelaget sunn is er veldig lett å lage, og du trenger ikke mange ingrediensene heller. Har du frukt eller bær, melk, yoghurt eller vann og en form for søtning så kan du enkelt lage en herlig sorbet. Med litt ekstra ingredienser kan du lage flere smaks kombinasjoner og samtidig gjøre isen enda mer næringsrik.

Her har jeg laget en trio av iskrem med smakene sjokolade, kokos og jordbær♥

Oppskriftene er helt uten melk og sukker, samtidig som de er raw, lavkarbo og paleo. (Litt avhengi av hvilke søtnings alternativ du velger. Se lenger ned.) 

Ingrediensene kan lett byttes ut, og jeg har derfor lagt ved en bytte liste.

SAMSUNG CSC
 

Jordbæris

3 dl Kokosmelk

400 g Jordbær - frosne

2 ss Valgfri søtning

Lime-Sitron

 

Jordbær kan byttes ut mot blåbær, bringebær, skogsbær eller f.eks mango for andre smaker.

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alt sammen i en blender til kremet konsistens.

2. Smak til med søtning, og tilsett eventuelt lime eller sitronsaft for en friskere smak.

Isen kan nytes med en gang, eller settes i frysere 1-2 timer slik at den stivner helt.

 

Kokossorbet

1 boks Kokosmelk

Vaniljepulver

3 ss Fibersirup clear

Kokosstrø

 

FREMGANGSMÅTE

1. Rør alle ingrediensene sammen og smak til underveis.

2. Hell i ispinneformer og sett i fryseren til isen har stivnet.

Har du ismaskin kan du helle bandingen i maskinen med en gang selvom den er helt rennene. Følg instruksene på maskinen og vips så har du en tykk is.

 

Sjokoladeis

1/2 boks Fulfett kokosmelk - eventuelt mandelmelk eller fløte.

1 Stor avokado-   eller 2 små

1-2 ss Sitron eller limesaft

3-4 ss Fibersirup gold

3 ss Raw kakaopulver - mer eller mindre etter smak

Noen dråper Stevia vanilje

 

FREMGANGSMÅTE

1. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller food processor til en kremet konsistens. Smak til underveis om det er noe du ønsker mer av.

2. Sett i fryseren i et par timer og rør et par ganger underveis.

Har du ismaskin kan du kjøre blandingen i maskinen og du får ferdig sjokoladeis på noen få minutter. 

 

SAMSUNG CSC

 

Bytte liste

I alle oppskriftene kan du bytte ut det jeg har brukt som søtning med f.eks:

Steviosa

Sukrinmelis

Kokosblomstsukker

Stevia

Flytende stevia

Daddler

Banan

Honning

Yaconsirup

Agavesirup

Fibersirup clear

Fibersirup gold

 

Vil du gjøre isen mer næringsrik kan du tilsette noe av det her.:

(ikke bruk noe av dette i kokosisen.)

Egg , eggeplommer, eggehvitte

Proteinpulver

Lechitin

Ricebran

Avokado

Greens

Kakaonibs

Hakket sjokolade

 

Kokosmelk kan byttes ut mot:(Bortsett fra i kokosisen.)

Annen melk

Fløte

Yoghurt

Kesam

Sjokolade og jordbærisen har jeg kun laget i blender og satt i fryseren, men kokosisen må enten lages i en iskremmaskin eller fryses ned som ispinner. 

SAMSUNG CSC

- Maria Marisol

#hjemmelaget#iskrem#sunt#oppskrift#sjokolade#jordbær#kokos#is#sjokoladeis#jordbæris#kokosis#ernæring#helse#sunnmat#mat#paleo#raw#vegan#lavkarbo

Henriette Celin

01.06.2016 kl.20:08

Så minst like gode som de man kjøper :3
bymariamarisol

01.06.2016 kl.20:58

Henriette Celin: Takk :D de smakte veldig veldig godt! :)
Validation content="29ba0158097984d395f87f8fc584eb9d
hits


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum. -




Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©
- albiss.blogg.no -