Mandelmuffins med crumble

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

God søndag!

Dagsens bakst ble muffins som smaker kransekake, nam! Søtt, sunt og veldig godt!  Muffinsene er helt uten gluten, melk, soya og gjær ++. De er både lavkarbo og paleo, litt ettersom hvilke søtning du velger å bruke. (se “tips” lenger ned)

SAMSUNG CSC

Mandelmuffins med crumble

MUFFINS:

Ca 15 stk.

200 g Mandler

1 ts Bakepulver

1 klype Salt

1,2 dl Vann

1/2 dl Sitronsaft

3 Egg

2 ss Smeltet kokosolje

155 g Fibersirup

1/4 ts Mandelessens

2 ss Fettredusert Kokosmel

Gojibær – kan sløyfes

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Bløtlegg gojibærene i vann.

3. Mal mandler til mel, bland deretter sammen med de tørre ingrediensene utenom kokosmel.

4.  Bland sammen de våte ingrediensene: Egg, vann, sitronsaft, kokosolje og fibersirup. Hell de tørre ingrediensene i de våte og rør godt sammen. 

5. Tilsett fettredusert kokosmel og la røren stå å svelle i 10 minutter.

6. Hell vannet av gojibærene og la de renne av seg.

7. Fordel røren i muffinsformer og fordel gojibærene over.

8. Sett midt i ovnen i ca 25 min. pluss/minus.

9. Avkjøl på rist og topp med crumble.

SAMSUNG CSC

CRUMBLE:

90 g Mandler

45 g Kokosblomstsukker

2 ss Kokosolje

FREMGANGSMÅTE

1. Finhakk mandler, det er også godt med litt større biter innimellom.

2. Bland mandlene sammen med kokosblomstsukker.

3. Smelt kokosoljen i en stekepanne og tilsett mandelblandingen. Ha platen på middelsvarme til kokosblomstsukkeret har smeltet og du får en gylden crumble, – det tar noen minutter.

4. Spre massen utover et bakepapir og avkjøl.

5. Topp på nystekte muffins.

SAMSUNG CSC

 

TIPS!

– Jeg lagde muffins og crumble hver for seg, men du kan også tilsette crumble i muffinsene før du steker de.

– I muffinsene brukte jeg fibersirup clear, men det kan byttes ut mot annen flytende søtning. F.eks honning, yaconsirup eller ageve.

– Sitronsaft kan byttes ut mot f.eks presset appelsinsaft.

– Vann kan byttes ut mot melk for en mildere mandelsmak.

– Kokosolje kan byttes ut mot smør.

– Kokosmel kan byttes ut mot annet mel, men kokosmel binder mye vann så av annet mel trenger man nok mer en 2 spiseskjeer. Prøv deg frem.

– Jeg har tilsatt litt gojibær i muffinsene, men det kan fint sløyfes eller byttes ut mot annen frukt eller bær.

– I crumbelen brukte jeg kokosblomstsukker, men det kan byttes ut mot annen søtning. F.eks sukrin eller sukrin gold.

– Mandler i crumbelen kan byttes ut mot andre nøtter eller f.eks havregryn.

– Kokosoljen i crumbelen kan også byttes ut mot smør.

SAMSUNG CSC

#muffins#lavkarbo#paleo#sukkerfri#melkefri#glutenfri#cupcakes#mandler#mandelmuffins#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg