Eplecrumble – uten sukker, gluten og melk

SAMSUNG CSC

Perfekt kos på en regnværsdag! 

I dag har jeg laget eplecrumble til lunsj. Så mettende og så godt! Dette er en lavkarbo – Paleo variant uten gluten, melk, sukker, korn og soya ++

SAMSUNG CSC

Eplecrumble

4-6 Epler i skiver

3 ss Valnøtter- eventuelt andre nøtter

3 ss Solsikkekjerner – Eventuelt glutenfri havregryn

1 ss Sesamfrø

3 ss Kokosstrø

50 g Smør eller Kokosolje

4 ss Kokosblomstsukker eller Sukrin gold

Kanel

 

FREMGANGSMÅTE

1. Sett ovnen på 175 grader. 

2.  Lag crumble ved å hakke valnøtter, solsikkekjerner og sesamfrø, og bland deretter inn romtemperert smør (eller kokosolje) kokosstrø og kokosblomstsukker.- Dette kan fint lages i en food prosessor.

3.  Kutt eplene i skiver og legg epleskivene utover en stor form eller i porsjons skåler og strø over godt med kanel. Fordel smuldredeigen over og strø litt kokosblomstsukker og kanel på toppen.

4. Sett midt i ovnen i ca 25 minutter pluss/minus til crumblen er gylden og sprø på toppen.

5. Avkjøl litt før du serverer da toppen blir mer sprø under avkjøling.

Server gjerne med pisket krem, hjemmelaget vaniljeis eller yoghurt/kesam.

SAMSUNG CSC

 

 

 

#eplecrumble#smuldredeig#lavkarbo#sukkerfri#melkefri#glutenfri#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg