Bak noe godt til helgen! ♥
Jeg har laget brownie som jeg syntes ble vanvittig god! 😀
Den er selvfølgelig helt uten gluten, melk, soya og sukker ++, samtidig som den både er paleo og lavkarbo.
Her kan du kose deg med den beste samvittighet da du ikke bare får i deg masse god smak, men også mange gode næringstoffer kroppen blir glad for!
Doble gjerne oppskriften, og frys ned halvparten. 😉
Brownie
250 g Cashewnøttsmør
115 g Agavesirup
1 Egg
2 ss Kokosolje eller smør
35 g Kakaopulver, usøtet
1 ts Vaniljepulver
1 ts Bakepulver
Tilleggsingredienser
Sukkerfri sjokolade
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 170 grader.
2. Ha cashewnøttsmør, agavesirup, egg, smør og vaniljepulver i en bolle og pisk sammen. Bland deretter inn kakaopulver og bakepulver.
3. Hakk valnøtter og sjokolade og vend inn i røren.
4. Hell røren over i en form ca 18-20 cm, og sett midt i ovnen. Stek i ca 20 min til den er ferdig, men fortsatt seig i midten.
TIPS!
– Cashewnøttsmør kan byttes ut mot annet nøttesmør, f.eks mandelsmør.
– Agavesirup kan byttes ut mot annen flytende søtning f.eks. agave, fibersirup eller honning, men smak til.
– Valnøtter og sjokolade kan sløyfes, eller valnøtter kan byttes ut mot andre nøtter.
– Jeg har brukt kakaopulver fra Økosjokolade som jeg syntes gir en veldig god smak. Bruker du annet pulver anbefaler jeg å smake til, så kakaosmaken ikke blir for sterk.
– Brownien ser litt myk ut når den er ferdig, men det er sånn den skal være. Når den blir avkjølt stivner den mer, så pass på å ikke steke den for lenge.