Kindersjokolade

SAMSUNG CSC

Hei og hopp!

Håper dere er klar for enda en sunn go`bit dere kan lage til påske! 😀

Dette er en sunn variant av den berømte kindersjokoladen. Helt uten melk og sukker som passer rett inn i både raw food og lavkarbo kategorien. 

Kindersjokoladen består av en mild brun sjokolade med et fyll av kremet hvit sjokolade…..Den er farlig god, men kan nytes med den beste samvittighet.:)

Du kan lage det hvite sjokoladefyllet fra bunnen og eventuelt bruke en kjøpevariant (uten sukker/melk) til sjokoladen rundt, men jeg anbefaler selvfølgelig å lage begge selv.;)
 

SAMSUNG CSC
 

Raw sjokolade

Base

50 g Kakaosmør

100 g Kakaomasse

2 ss Yaconsirup

20 g Kokosblomstsukker

1 klype salt

Med disse ingrediensene får du en god sjokolade, men ved å tilsette litt ekstra blir sjokoladen enda bedre, mer fyldig og rund i smaken.

Tileggsingredienser

1-2 ts Vaniljepulver 

1 ss Lecithin

 

FREMGANGSMÅTE

1. Hakk kakaosmør og kakaomasse i mindre biter og smelt over vannbad.

2. Tilsett yaconsirup og kokosblomstsukker og smak til med vanilje og himalayasalt.

3.  Ha tilslutt i 1 ss Lecithin og bland godt sammen.

4. Smør ønskede former med sjokolade i bunn og opp langs kantene. Sett formene i kjøleskapet til det har stivnet.

 

I mellomtiden kan du lage fyllet til den hvite sjokoladen.

SAMSUNG CSC

 

Raw hvit sjokolade

60 g Kakaosmør

10 g Kokosolje

60 g Cashewnøttsmør

2 ss Agavesirup

1/2 ss Steviosa

1/3 ts vaniljepulver

1 ss Lecithin

 

FREMGANSSMÅTE

1. Ha Kakaosmør og cocosa i en bolle og smelt over vannbad i en kjele. Når det har smeltet tilsetter du cashewnøttsmør og lar det smelte inn.

2. Ta bollen vekk fra kjelen og rør inn resten av ingrediensene. La det stå å bli litt avkjølt før du fortsetter.

3. Ha litt hvit sjokolade i formene med den stivnede sjokoladen, men ikke fyll de helt fulle. Sett tilbake i kjøleskapet til det har blitt stivt.

4. Når den hvite sjokoladen har stivnet fyller du formene til toppen med den mørke sjokoladen igjen. Sett de kaldt til toppen stivner.

Oppbevares i kjøleskap.

SAMSUNG CSC

TIPS! 

–  For å lage vanlig sjokolade trenger du egentlig kun 3 ting: kakaomasse, kakaosmør og søtning. Her har jeg brukt  både yaconsirup og kokosblomstsukker, men du kan fint kun bruke en av delene eller noe helt annet som f.eks agavesirup eller stevia. Smak deg bare frem.

– Alle ingrediensene jeg har brukt bortsett fra Lecithin kan kjøpes hos Økosjokolade.no eller på helsekost, der kan du også få kjøpt Lecithin.

– Kakaomasse og kakaosmør gjør at sjokoladen tåler romteperatur og holder seg fast.

– Jeg bruker Lecithin i sjokoladen min som er et fettstoff. Det blir ofte brukt i “kjøpesjokolade” og er en emulgator som gjør at den blander fett og vann, dermed blir sjokoladen myk og deilig. Den smelter på tungen og ikke i fingrene.;)

– Vaniljepulver gir en god mildere smak på sjokoladen, men kan fint sløyfes eller erstates med flytende stevia vanilje.

– I både vanlig sjokolade og hvit sjokolade kan du bytte ut søtningsmidlene jeg har brukt med andre, f.eks sukrinmelis, honnig, agavesirup, kokosblomstsirup eller lucuma . Smak deg bare frem.

#sukkerfri#kindersjokolade#utenmelk#lavkarbo#raw#rawfood#råsjokolade#hvitsjokolade#melkesjokolade#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#oppskrift#vegetar#økologisk
3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg