Squash chips

SAMSUNG CSC
 

Chips kan være sunt! 

Med de riktige ingrediensene kan chips være noe av det sunneste du kan spise. Lager du dette med grønnsaker, olivenolje og himalayasalt får du i deg næring fra gode ingredienser, og derfor er hjemmelage chips av squash et veldig godt alternativ til kosen. Det er riktig nok ikke mange kaloriene i squash og derfor ikke spekket med næringsstoffer heller. Dermed blir det ikke et fullverdig måltid, MEN sunt er det og som alternativ snacks er det både veldig godt for smaksløkene og kroppen din!

Jeg lager dette som regel raw i dehydrator på 40 grader, men det kan fint lages i ovnen også (!), men det blir det ikke helt raw.

Bruksområdene er mange, de kan spises alene, i salater, garnetyr på supper og retter , eller f.eks med en god dipp som hummus og guacomole. 

Squash inneholder i tillegg veldig lite karbohydrater og er dermed lavkarbo.

Ikke vær redd for å spørre om det er noe du lurer på. Bruk komentarfeltet! 😀

Jeg får mange meldinger/mail med spørsmål om oppskrifter, ingredienser, helse og kosthold ( det er veldig hyggelig det altså, så fortsett med det), men ofte lurer mange på de samme tingene, så legg gjerne igjen en komentar også 😉

SAMSUNG CSC
 

Squash Chips

2 Squash, gjerne økologisk

Himalayasalt

Pepper

Olivenolje eller kokosolje ( uten smak elelr f.eks cocosa hvitløk)

Evt andre krydder.

 

FREMGANGSMÅTE I OVN

1. Forvarm stekeovnen til 100 g. 

2. Kle 1-2 stekebrett med bakepapir.

3. Skjær squash i tynne skiver, vend i litt olje og fordel utover stekebrettene.

4. Dryss over litt himalayasalt og pepper, eller bruk andre krydder.

5. Stek ett og ett brett av gangen, snu chipsene underveis og dryss over litt mer krydder. Stek til chipsen blir  og sprø gylden. Pass på underveis så de ikke brenner seg. – Mine er ganske tynne og stod i ovnen i litt over 1 time.

 

FREMGANGSMÅTE I DEHYDRATOR

1. Skjær squash i tynne skiver, vend i litt olje og fordel utover brettene i dehydratoren. 

2. Dryss over litt himalayasalt og pepper, evt andre krydder.

3. Sett gradene på 42, å la stå i 4-10 timer, avhenger av tykkelsen. Chipsene er ferdig når de er sprø.

SAMSUNG CSC

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg