Bounty – Easter prep

SAMSUNG CSC

Det begynner å nærme seg påske allerede, og i år tenkte jeg at jeg skulle være litt tidlig ute med å gi dere forskjellige oppskrifter til påskekosen.

Det er så mye sunt og godt man kan lage som både kan has i egget eller til påskefrokosten. Dermed trenger du ikke å fly til rema1000 å kjøpe sukkerholdig smågodt selvom de selger det til 2,90,-  ;D

Jeg er absolutt for at man skal kose seg, men når godteri selges så billig blir det lett unødvendig hamstring og du spiser sannsynligvis mer enn du vanligvis ville gjort…Uansett syntes jeg at det er veldig kjekt å ha noen sunne alternativer tilgjengelig, som ikke bare er tomme kalorier.

SAMSUNG CSC

Først ut er en kjent å kjær oppskrift, nemlig bounty. Jeg har laget en stor porsjon i dag med tanken om å spare de til påsken, men nå er halve brettet tomt så jeg må nok kjøre på med en runde til før feiren. Hehehe XD

Oppskriften er uten melk, gluten og sukker, og passer perfekt på et lavkarbokosthold.

SAMSUNG CSC

BOUNTY

ca 16 stk store.

50 g Kokosfett

3 dl Kokosmelk, den tykke delen

200 g Kokosmasse

1 ss Steviosa

6-8 dråper Stevia vanilla creme

TOPPING

Hjemmelaget RÅ sjokolade , oppskrift her

ELLER

1 ss Kokosfett

100 g Sjokolade uten sukker, evt melkefri. ( jeg brukte både lys og mørk )

 

FREMGANGSMÅTE

( Sett fullfettet kokosmelk i kjøleskapet et par timer, det er den stive/hvite delen som dannes på toppen som skal brukes. )

1. Smelt kokosfett og steviosa på svak varme i en kasserolle. Ha så i kokosmelken og rør godt sammen. 

2. Trekk kasserollen av platen og rør inn stevia vanilla creme og kokosmasse. Hell massen over i en bolle og sett helst i kjøleskapet i minimum en times tid.

3. Når massen har stått kaldt kan du ta den frem og forme barer/kuler eller det du vil på et bakepapir. Sett barene i fryseren i ca 15-20 min, gjerne lenger.

4. Når timen nærmer seg slutten kan du lage din egen rå sjokolade eller smelte sammen kokosfett og sjokolade, og avkjøl til romtemperatur.

5. Bruk en gaffel og dypp barene forsiktig i skjokoladen, og sett de tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.- Dryss gjerne litt kokos på toppen før sjokoladen er helt stiv.

6. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.

SAMSUNG CSC

TIPS!

– Steviosa kan byttes ut mot annen søtning evt vanlig sukker. Det er uansett ikke så mye som skal til for at det blir for søtt så smak til.

– Stevia vanilla creme kan sløyfes eller byttes ut mot vaniljepulver, smak evt til så det ikke blir for mye.

– Det er viktig at massen er skikkelig kald før du begynner å jobbe med den, ellers detter den bare sammen. Jobb også raskt!

– Det er et must å sette barene i fryseren eller så detter de sammen og smelter når den dyppes i sjokoladen. – Mine stod i nøyaktig en time og da gikk det så lett     som bare det, og sjokoladen stivnet nesten med en gangen siden barene var så kalde. De må ikke stå like lenge, men anbefales for et perfekt resultat;)

– Jeg laget hjemmelaget raw sjokolade som absolutt er sunnere enn kjøpesjokolade, selvom den også er sukkerfri.

– Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet, eller fryses ned.

SAMSUNG CSC

#sjokolade#bounty#påske#kos#oppskrift#melkefri#glutenfri#sukkerfri#påskeegg#helse#kosthold#ernæring
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg