En klassiker er en klassiker nettopp fordi man vender tilbake til det samme enda man prøver å gjøre forandringer uten hell. Akkurat som denne retten, nemlig bakt avokado med egg. En herlig kombinasjon hvor to ingredienser utfyller hverandre på sitt beste! 😉
Du trenger kun 2 ingredieser, egg og avokado, men du må gjerne tilsette litt krydder og urter for mer smak.
For å ikke nevne at denne retten er supersunn og inneholder gode fettsyrer og andre næringstoffer. Passer like godt til frokost, lunsj eller kvelds.
Bakt avokado med egg
1 Avokado
2 Egg
Himalayasalt
Pepper
Vårløk
FREMGANGSMÅTE
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Del avokadoen i to og ta ut steinen i midten. Bruk gjerne en skje og skrap ut litt mer av kjøttet for å få plass til egget.
3. Knekk eggene i en skål og legg deretter en eggeplomme i hver avokado og fyll resten av plassen i avokadoen med eggehvitte.
4. Ha avokadoene over i en liten ildfastform, stør over krydder og vårløk og sett midt i ovnen i ca 15-20 min. Avhenger hvor store avokadoene er.
5. Nyt med en gang, alene som den er eller f.eks sammen med ristet lavkarbobrød eller en grønn salat.