Søtsyrlig Raw Kuler

SAMSUNG CSC

Inneholder sponsede produkter

Har du smakt tørket inkabær før? – Det hadde faktisk ikke jeg før nå, men herlighet så godt! Det har en skikkelig sterk søtsyrlig smak og kan ikke helt sammenlignes med noe annet jeg har smakt tidligere. Konsistensen er derimot litt som rosiner…

Inkabær har sin opprinnelse fra Sør-Amerika og er veldig næringsrikt da de har et høyt innhold av blandt annet c-vitaminer og proteiner. 

 

SAMSUNG CSC
 

SAMSUNG CSC
 

Litt spent på smaken måtte jeg prøve å lage noe godt med disse næringsrike bærene og resultatet endte med raw kuler. 😀

 

SAMSUNG CSC

Søtsyrlig Raw Kuler

40 g Inkabær, tørkede økologiske

60 g Mandelmel, fettredusert

75 g Kokosmasse / kokosflak

3 ss Agavesirup, økologisk ( Evt kokosblomstsirup)

2-3 ss Vann

1 1/2 ss Extra virgin kokosolje, smeltet

40 g Kakaonibs

 

Sjokoladetrekk

50 g Kakaomasse

25 g Kakaosmør

10 g Yaconsirup, økologisk

15-20 g Kokosblomstsirup, økologisk ( Evt agavesirup )

1/2- 1 ts Vaniljepulver

1 ts Lecithin

 

SAMSUNG CSC
 

FREMGANGSMÅTE RAW KULER

1. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn deig. Spe med litt og litt vann av gangen til du får en passe konsistens.

2. Rull små kuler i hendene dine og sett i kjøleskapet i ca 15-30 min.

3. I mellomtiden kan du lage sjokoladen som kulene skal dyppes i.

 

FREMGANGSMÅTE SJOKOLADETREKK

1. Smelt kakaosmør og kakaomasse i en bolle over vannbad.

2. Ta bollen vekk fra kjelen når det har smeltet og tilsett resten av ingrediensene. Smak gjerne til underveis med vaniljepulver og søtning.

3. La sjokoladen stå å avkjøle seg litt til den begynner å tykne.

4. Når kulene er klare og sjokoladen er laget kan du dyppe kulene i sjokoladen med to gafler og legge de på et bakepapirkledd brett/asjett . Dryss gjerne litt kanel over på toppen og sett tilbake i kjøleskapet til sjokoladen er stiv.

 

SAMSUNG CSC

TIPS!

– Der jeg har brukt agavesirup kan du bytte ut med kokosblomstsirup eller motsatt.

– I stedet for kakaonibs i raw kulene kan du bruke sukkekrfri og melkefri sjokolade.

– Lechitin kan sløyfes, men anbefales da det er en fettemulagtor som binder fett og vann og gjør at sjokoladen holder seg bedre i romtemperatur og smelter i munnen i steden for fingrene.

– Inkabær og de fleste andre ingrediensene kan kjøpes på Økosjokolade.no eller i helsekost. Lecithin kan kjøpes på blandt annet helsekost eller iHerb.

-Husk første gang du handler på iHerb kan du få 5dollar i rabatt med bruk av denne koden SCJ678.

 

SAMSUNG CSC

 

#rawkuler#hjemmelaget#sjokolade#økosjokolade#økologisk#iherb#sunt#mat#helse#kosthold#ernæring#paleo#vegan#melkefri#glutenfri#sukkerfri#råkuler#rawkuler#rawfood#inkabær
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg