Himmelsk sjokoladekake uten mel og korn

SAMSUNG CSC
 

Den beste sjokoladekaken jeg noen gang har laget! 😀

Ja, det er fullt mulig å lage en fantastisk god sjokoladekake helt uten mel og korn! I tillegg er den fri for melk og sukker…

Kaken er nemlig laget på kikerter. Jeg trodde det heller ikke før jeg prøvde det, at kake laget av kikerter faktisk smakte helt himmelsk! 😀 Du smaker selvfølgelig ikke kikertene;) Både valentine og morsdagen er rett rundt hjørne, perfekte anledninger til å bake en kake til dine kjære. ♥

 

 SAMSUNG CSC
 

Himmelsk sjokoladekake

400 g Hermetiserte eller kokte kikerter, økologisk

4 Økologiske egg

5 ss Kakaopulver,- jeg bruker rå kakaopulver fra Supernature som har en veldig god smak

4 ss Kokosblomstsukker

4 ss Sukringold

2 ts Bakepulver

1 ts Vaniljepulver – eller flytende stevia vanilje

 

SAMSUNG CSC

 

Raw sjokoladekrem

5 ss Cocosa extra virgin kokosolje

5 ss Rå  kakaopulver

5 ss Agavesirup

 

TOPPING

Kakaonibs eller hakket mørk sjokolade.

 

SAMSUNG CSC
 

 

FREMGANGSMÅTE

1.skyll de hermetiske kikertene godt og la de renne av seg.

2. Ha kikertene i en foodprosessor og kjør til en glatt pure.

3. Tilsett eggene og kjør sammen

4.Bland inn resten av ingrediensene til en glatt røre.

5. Hell i en form og stek i ovnen på 175 grader i ca 30 min.

6. Mens kaken står i ovnen kan du lage sjokoladekremen.

7. Smelt cocosa på lav varme.

8. Bland sammen smeltet cocosa med kakao og agavesirup, smak til til ønsket søtsmak.

9. Sett kremen i kjøleskapet til kaken er klar.

10. Avkjøl kaken i formen på rist, når kaken er kald kan du smøre utover sjokoladekremen.

11. Topp med kakaonibs eller hakket mørk sjokolade.

 

SAMSUNG CSC
 

TIPS

– Oppbevares i kjøleskapet til servering.

– Kremen stivner når den blir kald, men kaken kan fint serveres uten stiv krem. Begge deler smaker like godt.

– Kaken med eller uten krem kan fryses.

– Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i 6-7 dager, og den smaker faktisk bare bedre og bedre om den får stått en dag eller to.

 

17 kommentarer
    1. linn: Hei! Det vil jeg tro,har aldri prøvd selv, men se litt an på deigen underveis og ikke ha i så mye kikertmel om gangen. Virker den tørr ville jeg kanskje hatt i litt smeltet smør,cocosa eller nøytralolje…
      Gi meg gjerne et pip om hvordan resultet blir 😀

    2. mari: Kaken er moderat lavkarbo, da kikerter inneholder 50% karbohydrater.. Derimot har kikerter lav glykemiske karbohydrater som vil si at de påvirker insulin (blodsukkeret) i liten grad.

    3. Det står 400g kikerter i oppskriften. Mener du da én boks hermetiske? Det er jo mindre enn 400g når laken er borte 🤔 ble litt usikker 😅

    4. Det er sannsynlig én boks hermetiske kikerter. Dvs 250g kikerter. Ble sykt tørt med 400g kikerter dessverre 😐

    5. Christel: oi, så rart! Hm.. skal lage den igjen å se hva som skjer.. fikk litt bilder av noen på snapp i dag som hadde laget kaken så skal høre med de hva de gjorde for den ble saftig skrev de… du hører fra meg!:)

    6. Christel: hei igjen! Fant feilen. 400 g tørre kikerter blir mye mer i vekt når de har vært bløtlagt, derfor skal det være 400 g våte eller 400 g hermetiske:( beklager at det ikke stod, så lei meg for at du fikk en tørr kake! Beklager så mye!!:(

    7. Christel: Nå har jeg laget kaken på nytt og skjønner ikke helt hvorfor du fikk en tørr kake. Denne ble saftig og god. Kan rett og slett hende at den bare er stekt for lenge. Ovner varier… ligger noen bilder på SNAP nå som du kan se litt av fremgangsmåten.:)

    8. Sikkert stekt for lenge da. Smaken var kjempegod da hvis man ser bort ifra at den ble tørr. Så grei du er som tok deg tida til å teste, takk!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg