Til en sen lunsj i dag fristet det veldig med pizza, så da slang jeg sammen en enkel versjon. Bunnen har jeg laget flere ganger før, og jeg toppet med det jeg hadde i skap og skuffer… Det ble veldig godt og med litt lettere fyll passet det perfekt til lunsj. 🙂
Oppskriften er lavkarbo, uten gluten, melk og gjær.
PROTEIN BUNN
3 hele Egg
2 Eggehvitter
2 toppet ss Mandelmel ( fettredusert )
1 håndfull Quinoaflaker ( kan byttes ut mot havregryn
1 ts Salt
15 g Fiberhusk
Ca 1-2 dl Vann
FYLL
Tomatpure
1 pk. Kalkunskinke
1 boks Champignon i skiver
1/2 Løk
1/5 Squash
1 -2 Tomater
Krydder – salt, pepper, oregano eller det du vil.
1 Avokado
FREMGANGSMÅTE
1. Pisk eggehvittene stive og sett til side.
2. Pisk lett sammen de hele eggene, og bland inn de tørre ingrediensene. Spe med vann til en passe røre, – gjerne litt flytende og la den stå å svelle så fiberhusken får gjort jobben sin.
3. Etter røren har tyknet vend den den inn i eggehvittene og bland godt sammen.
4. Spre deigen utøver en bakepapirkledd stekeplate, og sett midt i ovnen på 200 g i ca 12 min.
5. Mens bunnen er i ovnen ha løk og champignon i en stekepanne og surr sammen med litt olje til løken er blank.
6. Ha den ferdige bunnen ut av ovnen, og smør utover tomatpure og fordel oppkuttet skinke og grønnsaker utenom avokado over.
7. Krydre toppen med ønsket krydder, og sett i ovnen på 220 g til pizzaen ser ferdig ut.
8. Del opp avokado i skiver og ha på den ferdige pizzaen tilslutt.
TIPS!
– Bruk bunnen som base for hjemmelaget pizza, og topp med det du liker av kjøtt og grønnsaker. – Kan tenke meg det smaker veldig godt med karbonadedeig, så det skal jeg lage neste gang. 🙂
– I steden for avokado i skiver kan du enkelt lage en GUACOMOLEDRESSING:
1 stor Avokado
1/2 rød Chilli, finhakket
1/2-1 ss Olivenolje med hvitløk
1 Saften av en lime eller sitron
1 ts Himalayasalt
1 klype pepper
Mos Avokadoen og hakk chilli og bland inn resten av ingrediensene, smak til om du ønsker mer salt, pepper, chilli eller lime.
Ha en flott lørdagskveld dere! ♥
Den så veldig god ut 🙂
Nina Bakke: den var veldig veldig god:)