Flere som sitter igjen med litt matrester etter julen?.. Da er denne salaten perfekt. Det frister lite med tung middag etter all maten i ferien, derfor har jeg laget en lettere salat i steden med rester fra kalkunkjøttet…
Jeg brukte en pose med middelhavsmiks for en mer spennende salat, men man kan selvfølgelig bruke vanlig isbergsalat i steden.
KALKUNSALAT
1 pose Middelshavmix
1/3 Agurk
1 stor Tomat
1/2 Paprika
1 liten Rødløk
1 stort Eple
4 Redikker
8 Sukkererter
Strimlet kalkunkjøtt
En god Olivenolje
FREMGANGSMÅTE
1. Kutt opp grønnsaker og bland sammen med middelhavsmiksen.
2. Krydre kalkunkjøttet med litt ekstra pepper, og skjær opp i strimler.
3. Bland kjøttet med salaten og hell litt olivenolje over.
AVOKADODRESSING
2 Avokado
Sitronsaft
Himalayasalt
Pepper
Rømme ( kan sløyfes, men gir en mildere smak)
FREMGANGSMÅTE
Mos avokado med en stavmikser eller for hånd, og smak til med krydder, sitron og evt rømme.
TIPS!
– Kalkunkjøtt kan byttes ut mot f.eks kylling