NO Christmas whitout this goodie! 😀
En av mine juletradisjoner som jeg har tatt meg videre ( nå hørtes jeg veldig voksen og etablert ut hahaXD ) – er god gammeldags Sarah Bernard!
Som barn lagde mamma flere slag julebakst. Kransekake, delfiakake, krumkaker og en haug av småkaker. En av mine absolutte favoritter var Sarah Bernard! 😀
(Må legge til at dette er min søsters favoritt også, hun har til å med oppkalt sin eldste datter etter oppskriften, “Sarah” xD Hehehe 😉 nei da, men hennes favoritt det er det!)
Etterhver som jeg ble syk og måtte legge om kostholdet, la det litt demper på bakelysten til jul. Jobben med å finne de perfekte sammensetningene av alternative ingredienser er ikke alltid så lett. Tro det eller ei, jeg er egentlig ikke en “kakeperson”! Når jeg først skal “gidde” å spise kaker, skal det smake veldig godt! 😀
I år syntes jeg at jeg har klart å lage den beste sunne varianten av Sarah Bernard! Den har IKKE en kunstig søtsmak, men en god myk bunn, og en fyldig kremet topping, med herlig smak av “Sarah Bernard” .
Rett og slett helt perfekt! 😀
SARAH BERNARD
Bunn:
200g Mandler
3 store Dadler, eller 5 små
3 Eggehvitter
85 Sukrin Gold
45 g Sukrinmelis
1 ts Bakepulver
Fyll:
250 g Smør- Melange , (melkefritt melange dersom du ikke tåler mellk)
3 ss Sukrinmelis
2-3 Dadler, store eller 4-5 små
6 Eggeplommer
2 1/2 barneskje, Raw Kakaopulver ( jeg bruker fra merket Supernature)
5-6 dråper Stevia Vanila Creme
Trekk
200g Sjokolade, jeg bruker mørk sjokolade fra merket sukkerfritt som er uten både melk og sukker
1 ts Cocosa
FREMGANGSMÅTE
1. Kvern mandler til mel
2. Ha mandler og dadlene ( til bunnen) i en foodprosessor og bland sammen.
3. Stivpisk eggehvittene. Tilsett sukrin gold og sukrinmelis litt og litt underveis og pisk til tykk marengs.
4. Vend inn mandlene og bland sammen for hånd.
5. Fordel blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett ( eller lag porsjonskaker) .
6. Sett i ovnen på 175 grader i ca 20 min.
7. Avkjøl!
Mens bunnen er i ovnen kan du lage fyllet.
8. Pisk smør og sukrinmelis hvitt.
9. Mos dadler i en foodprosessor og tilsett i smørblandingen.
10. Pisk inn en og en eggeplomme.
11. Ha i kakao og bland videre.
12. Tilsett tilslutt stevia dråper og pisk godt sammen.
13. Sett i kjøleskapet.
Når kakene er avkjøt, kan du ha på fyllet, bruk evt en sprøytepose.
Sett kakene kaldt i 10 min.
SJOKOLADETREKK.
14.Smelt sjokolade og cocosa over vannbad, trekk av platen og la det avkjøle seg litt.
15. Ha tilslutt sjokoladen over kakene.
Oppbevares i fryseren!
Nam, de så skikkelig gode ut!
Ønsker deg en fin kveld 🙂
Madde K.K: Takk, de var super super gode 😀 ha en god natt og fortsatt fin uke !:)
Nam! Denne oppskriften må jeg bare prøve! Er det små eller store dadler du mener i fyllet?:-)
Kristin: Hei. Oppskriften kan virkelig annbefales 😀
Beklager det glemte jeg å skrive, men her er det snakk om store. 4-5 hvis du har små:)
Takk for svar! Gleder meg til å prøve i morgen:-) Hvor mange eggeplommer skal deg være i fyllet? Finner det ikke i ingredienslisten, bare i fremgangsmåten. På forhånd takk igjen, og riktig god jul!:-)
Kristin: Å, beklager, litt sliten i hode når jeg skrev det innlegget her skjønner jeg.
Godt at du sier ifra of spør! takk ;D det skal være 6 eggeplommer,- nå har jeg rettet innlegget.