Brente mandler

 

På torsadg/fredag lagde jeg opp flere kilo med brente mandler (ja det tok sin tid!) ,og i går ble de nemlig solgt på et julemarked. 😀

Alle posene gikk unna, og jeg er superhappy med det! Spesielt siden alle inntektene gikk til et barne og ungdomsarbeid. 🙂

 

 

 

Hovedmengden av det jeg laget opp var med vanlig sukker, men jeg lagde selvfølgelig en god porsjon sukkerfrie mandler også, og denne oppskriften skal jeg dele med dere nå.

For å lage brente mandler trenger man egentlig bare 3 ingredienser: Mandler, vann og en form for sukker/søtning. Du kan også røre inn litt smør, men det trenges ikke, eller smakssette mandlene med krydder… ( Se tips lenger ned)

 

 

 

SUKKERFRI, BRENTE MANDLER

500 g Mandler

1/2 dl Sukrin gold

1/2 dl Steviosa

1/2 dl Vann

1 ss Smør / Cocosa ( Trengs ikke, se tips lenger ned)

 

TILEGGS INGREDIENSER

Vaniljepulver

Maldonsalt

Kanel & Kardemomme

 

FREMGANSMÅTE

1. Start med å sette ovnen på 200 grader.

2. Fordel mandlene utover et stekebrett og rist de i forvarmet ovn i ca 6 min.

3. Ha vann, sukrin, og steviosa i en kasserolle og gi det et oppkok, her trenger du ikke å røre.

4. Skru ned varmen når det begynner å koke, og la det småkoke videre i 2-3 minutter.

5. Hell forsiktig i de ristede mandlene og bland godt sammen. La det småkoke, men du rører hele tiden til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere gylden farge. ( Vil du smakesette mandlene med f.eks kanel og kardemomme skal dette haes i nå)

 


 

( Skal du bruke smør i oppskriten, skal det haes i nå på slutten og røres sammen med blandingen til det har smeltet)

6. Hell massen over på et bakepapir og skill mandlene fra hverandre med hjelp av en gaffel og spiseskje før de blir kalde.

 


 

7. Oppbevar i en tettboks eller glass.  

 

TIPS!

– Vil du smaksette med vanilje, krydder eller salt, ha dette i kasserollen samtidig med mandlene.

– I steden for steviosa kan du bruke bare Sukrin Gold, eller bytte ut begge med f.eks. Sukrin eller Kokosblomstsukker.

-Forholdet med vanlig sukker er 150 g til 400 g mandler, her må du passe på underveis, når mandlene kommer i kasserollen blir sukkertet krystallisert ( ser ut som tørt pulver) før det smelter igjen, og blir brunt og gyldent.

– Doble gjerne porsjonen, men ikke ha alt i kjelen om gangen, da blir massen veldig vanskelig å jobbe med.

– Smør VS ikke smør. – Smaken er like god med som uten! Smøret gjør det mye lettere å dele mandlene fra hverandre, men mandlene blir selvfølgelig litt mere fettete. Skal du pakke inn mandlene i cellofan blir det derfor ikke et like pent resultat. – Hjemme oppbevarer jeg mandler laget med smør i en tett boks med matpapir oppi.

– Supert tips til en vertinnegave, eller en julegave. Pakk mandlene inn i cellofan og pynt med et koselig julebånd.

#brentemandler#sukkerfri#utensukker#mandler#melkefri#glutenfri#julegaver#gavetips#hjemmelaget#jul2015
2 kommentarer
    1. Bella(Bitte): Takk, så heggelig å høre! Lykke til, går helt sikkert kjempe fint! 😀 Bare husk å røre godt hele tiden når mandlene kommer i gryta ,og ikke forlate stekeplaten mens du holder på;)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg