Bounty

 

Hei og hopp! 

Lyst på enda en sunn juleoppskrift? 😀

Denne gangen har jeg laget Bounty, selvfølgelig helt uten sukker og melk. Disse er veldig lette å lage og du trenger heller ikke så mange ingredienser.

Denne oppskriften på sunne Bounty synes jeg at smaker helt som vanlige Bounty. Smaken avhenger jo litt av hvilken sjokolade du velger å trekke barene i, så her anbefaler jeg deg å bruke DIN favorittsjokolade uten sukker 😀

 

BOUNTY ca 16 stk

50 g Kokosfett

2 dl Kokosmelk, den tykke delen

200 g Kokosmasse

1 ss Steviosa

6-8 dråper Stevia vanilla creme

TOPPING

1 ss Kokosfett

100 g Sjokolade uten sukker, evt melkefri. ( jeg brukte både lys og mørk )

Du kan selvfølgelig også lage sjokoladen fra bunnen av selv.

 

FREMGANGSMÅTE

Sett fullfettet kokosmelk i kjøleskapet et par timer, det er den stive/hvite delen som dannes på toppen som skal brukes.

1.Smelt kokosfett og steviosa på svak varme i en kasserolle. Ha så i kokosmelken og rør godt sammen. 

2.Trekk kasserollen av platen og rør inn stevia vanilla creme og kokosmasse. Hell massen over i en bolle og sett i kjøleskapet i minimum en times tid.

3.Når massen har stått kaldt kan du ta den frem og forme barer/kuler eller det du vil på et bakepapir. Sett barene i fryseren i ca 1 time.

4.Når timen nærmer seg slutten kan du smelte sammen kokosfett og sjokolade, og avkjøl til romtemperatur.

5.Bruk en gaffel og dypp barene forsiktig i skjokoladen, og sett de i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.

6.Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.

 

TIPS!

– Steviosa kan byttes ut mot annet søtning evt vanlig sukker, -det er uansett ikke så mye som skal til for at det blir for søtt så smak til.

– Stevia vanilla creme kan helt fint sløyfes eller byttes ut mot vaniljepulver, smak evt til så det ikke blir for mye.

– Det er viktig at massen er skikkelig kald før du begynner å jobbe med den, ellers detter den bare sammen. Jobb også raskt!

– Det er et must å sette barene i fryseren eller så detter de sammen og smelter når den dyppes i sjokoladen. – Mine stod i nøyaktig en time og da gikk det så lett som bare det, og sjokoladen stivnet nesten med en gangen siden barene var så kalde.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg