Dagens bakst

Superknekkebrød på sitt beste!

Denne oppskriften har vært veldig populær blandt leserene mine, og nå har jeg endelig laget en ny porsjon selv. 🙂 Jeg oppbevarer de i en tettboks på kjøkkenbenken.


 

Tips! Strø litt ekstra himalayasalt over ved servering! NAM ! 😀

 

KNEKKEBRØD

Til 4 brett:

6 dl Linfrø

2,5 dl Gresskarkjerner

4 dl Solsikkefrø

2 dl Knuste linfrø

5 ss Chiafrø

Bløtlegges over natten, eller ca i 7-8 timer.

3 tomater

2-3 Hvitløksfedd

3 ts Sitron

3 ts Himalayasalt

1 rød Chilli

2 never Gressløk

1 klype pepper

FREMGANGSMÅTE

Finn frem en stor bolle og bløtlegg linfrø, knuste linfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø og chiafrø i vann i ca 7-8 timer, gjerne over natten.

Ha i litt mer vann når det nærmer seg slutten hvis det virker litt tørt.

Ha de andre ingrediensene i en fodprosessor og bland sammen til en fin konsistens, gjerne med litt biter, det smaker bare godt.

Hell blandingen sammen med de bløtlagte frø og kjernene og rør godt sammen for hånd.

Kle 4 stekebrett med bakepapir, fordel røren utover og spre den med en slikkepott. Ca 1/2 cm tykk.

Bruk en pizzaskjærer og rut opp ønsket størrelse knekkebrød.

Stek på varmluft 160 grader i ca 1 t og 10 min.

Midt i steketiden bytt plass på brettene

La knekkebrødene tørke på ettervarme med døren på gløtt i ca 15 min eller lenger og avkjøl på rist.

 

TIPS

– Bruk gjerne nøtter i steden for frø og kjerner, bare mengden til sammen er den samme.

– Urter, krydder og grønnsaker kan varieres, her bare smaker du deg frem til kombinasjoner du liker.

– Tørketid for dehydrator er 42 grader i 12-14 timer!

 

 

 

#knekkebrød#sunt#glutenfri#sukerfri#melkefri#helse#kosthold#ernæring#mat#oppskrift
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg