Superknekkebrød på sitt beste!
Denne oppskriften har vært veldig populær blandt leserene mine, og nå har jeg endelig laget en ny porsjon selv. 🙂 Jeg oppbevarer de i en tettboks på kjøkkenbenken.
Tips! Strø litt ekstra himalayasalt over ved servering! NAM ! 😀
KNEKKEBRØD
Til 4 brett:
6 dl Linfrø
2,5 dl Gresskarkjerner
4 dl Solsikkefrø
2 dl Knuste linfrø
5 ss Chiafrø
Bløtlegges over natten, eller ca i 7-8 timer.
3 tomater
2-3 Hvitløksfedd
3 ts Sitron
3 ts Himalayasalt
1 rød Chilli
2 never Gressløk
1 klype pepper
FREMGANGSMÅTE
Finn frem en stor bolle og bløtlegg linfrø, knuste linfrø, solsikkekjerner, gresskarfrø og chiafrø i vann i ca 7-8 timer, gjerne over natten.
Ha i litt mer vann når det nærmer seg slutten hvis det virker litt tørt.
Ha de andre ingrediensene i en fodprosessor og bland sammen til en fin konsistens, gjerne med litt biter, det smaker bare godt.
Hell blandingen sammen med de bløtlagte frø og kjernene og rør godt sammen for hånd.
Kle 4 stekebrett med bakepapir, fordel røren utover og spre den med en slikkepott. Ca 1/2 cm tykk.
Bruk en pizzaskjærer og rut opp ønsket størrelse knekkebrød.
Stek på varmluft 160 grader i ca 1 t og 10 min.
Midt i steketiden bytt plass på brettene
La knekkebrødene tørke på ettervarme med døren på gløtt i ca 15 min eller lenger og avkjøl på rist.
TIPS
– Bruk gjerne nøtter i steden for frø og kjerner, bare mengden til sammen er den samme.
– Urter, krydder og grønnsaker kan varieres, her bare smaker du deg frem til kombinasjoner du liker.
– Tørketid for dehydrator er 42 grader i 12-14 timer!