Disse herlige sjokoladekulene er farlig gode! Jeg anbefaler å lage dobbel porsjon da de forsvinner rimelig fort! Oppbevar i kjøleskape, så har du alltid et sunt alternativ hvis du fyser på noe søtt.
Kulene er proppet med antioksidanter fra blandt annet kakao og bipollen, sunt fett fra Cocosa og Lechitin, proteiner fra quinoaflak, samt spekkt med masse vitaminer tilsammen.
Du trenger:
100 g Cocosa Extra Virgin
25 g Cocosa Gourmet sitron
1-2 ss Yaconsiruop
4 ss Kaffe
200 g Quinoaflak, eller glutefri havregryn
75-100 g Cocosa sukker ( kommer an på hvor søte du vil ha kulene)
1 ss Steviosa
40 g Raw kakao
2 ss Lecithin
2 ts Vaniljepulver
Bipollen til å rulle kulene i tilslutt.
Fremgangsmåte:
Smelt cocosa og bland sammen med kaffe og yaconsirup.
Ha resten av ingrediensene i en foodprocessor og kjør sammen. Hell deretter i cocosablandingen og bland godt sammen til en deig.
Sett deigen i kjøleskapet i minimun 20 minutter før du triller kuler og ruller de i f.eks bipollen.
Oppbevares i kjøleskap.
Tips!
– Yaconsirup kan byttes ut mot agavesirup eller honning
– Cocosa Gourmet sitron kan byttes ut mot Cocosa Extra Virgin + 1 ss sitronsaft og revet sitronskall etter smak.
– Cocosa sukker og steviosa kan byttes ut mot annen søtning f.eks Sukrin
– Bipollen kan byttes ut mot kokos, hakka nøtter eller sjokolade.