Alehelgensaften nærmer seg, eller “Halloween” som det kalles på engelsk. Da jeg var barn hadde vi så vidt hørt om halloween, å feire tror jeg vi gjorde en gang. Nå har det nesten blitt en egen “høytid” forbundet med fest og morro. Rart det med nye ting som kommer og tar helt av….- Uansett om du skal feire halloween eller ikke, vil jeg i anledning “oppskrift fredag” med Atkins Norge, gi dere en super saftig og god cupcake oppskrift med et høstlig preg. ♥
Sjokolademuffins: 14 stk.
1 dl Melk, f.eks kokos eller mandelmelk
3 Egg
6 Eggehvitter
200 g Eplesyltetøy, uten sukker, eller hjemmelaget eplemos.
12-15 Steviadråper vanilje
1 ts Vaniljepulver
100 g Havremel, glutenfritt
60 g Malte mandler
60 g Bakekakao
75 g Sukrin
1-2 ss Steviosa
2 ts Bakepulver
1/2 ts Himalyasalt
1 Atkins Advantage Chocolate Brownie
1 Atkins Advantage Fudge Caramel
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sett til side. Pisk deretter sammen egg, eggehvitter, melk, eplesyltetøy og steviadråper. Sikt så de tørre ingrediensene inn i blandingen og pisk godt sammen så du får en klumfri røre.
Hakk chocolate brownie og fudge caramel i biter, og ha opp i røren.
Fordel røren i muffinsformer, og stek på 180 grader i 15-20 min. Obs! Ovner varier,- sjekk om de er gjennomstekte ved å stikke en tynn trepinne midten, er den uten røre er de ferdige.
Ostekrem:
1 pakke Philadelfiaost, naturell
3 ss Smør, romtemperert
2 ss Sukrinmelis
1 Vaniljestang, frøene
2 ts sitronsaft
Fremgangsmåte:
Pisk sammen smør og sukrinmelis, ha i philadelifaosten og vaniljefrøene og bland sammen. Smak til med sitronsaft tilslutt.
Topping: Ristet Pecannøtter
250 Pecannøtter
1/4 dl Vann
1 dl Sukrin Gold
1 ss Smør
1 klype Himalayasalt
1 “dæsj” Kanel
Fremgangsmåte:
Legg nøttene utover på en bakepapirkledd stekeplate. Rist de i ovnen på 180 grader i ca 8-10 min.
Ha sukrin gold og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp og ha i pecannøttene, salt og kanel. Kok det videre til du har fått en tykk brunaktig væske og nøttene har fått litt farge. Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør og sett deretter kjelen på platen igjen å kok videre i noen minutter til massen blir gyldenbrun og blank.
Fisk opp nøttene med en gaffel og avkjøl de på et bakepapir.
Montering :
Når muffinsene er i ovnen, kan du starte med å lage kremen. Sett den ferdige kremen i kjøleskapet til muffinene er stekt og avkjølt. I mellomtiden kan du lage toppingen.
Til servering, ha kremen i en sprøytepose og fordel på muffinsene og strø over litt karamelliserte pecannøtter tilslutt.
Nyt og kos deg! 😀
De så kjempe gode ut 🙂