OPPSKRIFT: SJOKOLADEGRØT

Frokost som metter! Havregryn inneholder komplekse karbohydrater, ( altså sunne karbohydrater) som kroppen trenger.Det inneholder også masse fiber, litt protein og  er I tillegg rikt på jern, sink, magnesium, E-vitamin, vitamin B1 (tiamin) og flere andre vitaminer og mineraler. Det har derfor en god efffekt på kolesterolet, blodtrykket, blodsukkeret og på fordøyelsen, mage/tarm.

Til 1 porsjon trenger du:

1 dl Havregryn, glutenfri

1 dl Vann

1 dl Melk, melkefritt alterntiv.(annbefaler mandelmelk)

1 ts Steviosa

1 ts Sukringold

1 ss Kakaopuver

1 neve Paranøtter

Fremgangsmåte:

Kok opp havregryn med melk og vann. La det småkoke på middels varme til grøten tykner. Rør inn steviosa, sukrin og kakaopulver på slutten av koketiden. Ha i evt mer vann eller melk hvis grøten blir for tykk.

Server med hakket paranøtter og evt melk.

Tips!

For en mer proteinrik variant, rør inn 1 scop sjokoladeproteinpulver i stden for kakaopulver.

Hakk gjerne opp litt mørk sjokolade eller en sjokoladebar fra Atkins å ha på toppen.

#grøt#havregrøt#sunt#mat#sunt#kosthold#ernæring#lavkarbo#sukkerfri#melkefri
4 kommentarer
    1. Mari: Så utrolig hyggelig å høre 😀
      Ja du kan lage grøten med soyaflak! 🙂 Se an forholdet med væske bare. Husker ikke helt forholdet mellom soyaflak i forhold til havregryn om det er like mengde væske som skal til eller ikke. – Jeg brukte soyaflak mye før, før jeg fikk vite at jeg ikke tålte det så godt, men det er utrolig godt! Savner det!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg