OPPSKRIFT: YOGHURT & COULIS

 

Dessert eller frokost?… Uansett,  denne ble laget til “frokost” i dag! 😀
Du trenger

Yoghurt naturell /melkefri

Kremfløte/melkefri

Vaniljepulver

200 g Frosne Jorddbær

1/2 – 1 dl Vann ( obs! ikke for mye av gangen)

1-2 ss Sitronsaft

Rista Hasselnøtter

Fremgangsmåte:

Rist Hasselnøttene og avkjøl. Finhakk halvparten av nøttene og sett til side. Pisk deretter krem til kremfløte og bland lik mengde krem og yoghurt sammen. Smak til med vaniljepulver og sett til side.

Ha så frosne jordbær sammen med sukrinmelis, sitronsaft og vann i en blender, og bland sammen til en tykk kremet Jordbærcoulis.( Obs! ikke for mye vann i om gangen)

Finn frem dessertglass, og start med å legg yoghurt  nederst, deretter de hakka nøttene, hell så over Jordbærcoulis og topp med hele nøtter.

 

Tips!

Hasselnøtter kan byttes ut med f.eks valnøtter eller mandler.

Fortvil ikke hvis du ikke har piskbar fløte. Det smaker like godt med bare yoghurt.

Krem kan også byttes ut med cottage cheese,

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg