Middag Kroppen blir glad for!- Sunt fett, gode proteiner og riktige karbohydrater! 😀
2- 3 porsjoner
Du trenger:
4 stk Laksefilett
1/2 Brokoli, delt i biter
1 Rød Paprika, kuttet i biter
1 Løk, kuttet i biter.
2 Gulerøtter, renset og kuttet
2 stk ( små) Søtpotet, skrelt og delt i biter
1 Lime
1 klype salt
Pepper
2-3 Glutenfri Soyasaus
6 ss Sweet Chillisaus
Olje, til steking
1 neve Valnøtter
1 neve Cashewnøtter
Fremgangsmåte:
Del laksen i biter på ca 3*3 cm, og stek i litt olje med salt og pepper i 1-2 minutter på hver side til de får en blek rosa farge. Ta Laksen ut av stekepanna og sett til side.
Stek grønnsakene raskt på høy temperatur, og ha deretter i nøtter, lime, soyasaus og sweet chillisaus, og gi det et lite oppkok.
Tilsett laksebitene og server. ( laksen blir varmet opp i sausen)
Tips!
Pass på så du ikke steker laksen for mye, den fortsetter å steke/koke når den kommer opp i den varme sausen igjen.
Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig, omtrent alt passer i wok!
Nøtter kan byttes ut mot frø og kjerner.
Glutenfri soyasaus har jeg kjøpt på Meny.
Lag gjerne din egen Sweet Chillisaus:
3 fedd Hvitløk
1/2 dl Eplecidereddik
2,5 dl Vann
1 ts Salt ( gjerne himalyasalt)
35 g sukrin +
50 g Sukrin gold
2 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel) Evt Maizenna
Fremgangsmåte:
Grovhakk 3 chilli,- jeg brukte kun frø fra 2 ellers ble det veldig sterkt. Smak deg frem! Bland alt uten om JBKM i en foodprosessor og kjør til hvitløk og chilli er fint hakket, men fortsatt litt små biter. Hell sausen over i en kjele, kok opp og la den småkoke i ca 10 minutter, mens du rører innimellom. Bland ut JBKM i vann, og bland inn i sausen. Det erviktig å røre godt, ellers får du geleklumper i sausen. Avkjøl, og oppbevar i kjøleskap hvis du ikke skal bruke den med en gang.