Middag med familien i dag. Det ble veldig enkelt, med stekt laks, ris, salat og hjemmelaget bernesaus.
Oppskrift på melkefri saus er under bilde:)
Bernesaus
2sjalottløk
2 ts estragon
4 ss hvitvinseddik
4-5 ss vann
300 gr melkefritt melange
6 eggeplommer
1 klype salat
1 dæsj pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk sjalottløken og fres i en kjele med en ss av smøret. Ha i estragon, hvitvinseddik og vann og reduser det ned til halvparten.
Smelt smøret i en annen kjele og hold det varmt. Kok opp vann og trekk den fra platen. Pisk eggeplommene i en bolle,Tilsett løkblandingen og fortsett å piskingen. Sett bollen med egg og løkblanding over kjelen med varmt vann. Bunnen må ikke nå ned til vannet. Pisk kraftig og tilsett smør i en tynn stråle mens du pisker hele tiden! Når den er passe tykk, ta sv platen og hell over i noe annet og server.
så kjempe godt ut! ;D Nam nam!!! <3
sentrumjenta: takk takk:)