OPPSKRIFT: BERNESAUS

Middag med familien i dag. Det ble veldig enkelt, med stekt laks, ris, salat og hjemmelaget bernesaus.

 

Oppskrift på melkefri saus er under bilde:)

Bernesaus 

2sjalottløk

2 ts estragon

4 ss hvitvinseddik

4-5 ss vann

300 gr melkefritt melange

6 eggeplommer

1 klype salat

1 dæsj pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finhakk sjalottløken og fres i en kjele med en ss av smøret. Ha i estragon, hvitvinseddik og vann og reduser det ned til halvparten.

 

Smelt smøret i en annen kjele og hold det varmt. Kok opp vann og trekk den fra platen. Pisk eggeplommene i en bolle,Tilsett løkblandingen og fortsett å piskingen. Sett bollen med egg og løkblanding over kjelen med varmt vann. Bunnen må ikke nå ned til vannet. Pisk kraftig og tilsett smør i en tynn stråle mens du pisker hele tiden! Når den er passe tykk, ta sv platen og hell over i noe annet og server.

#MELKEFRI
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg