OPPSKRIFT: DAMPEDE BLÅSKJELL

Sommer og blåskjell hører sammen. Jeg har spist det flere ganger, men aldri laget det delv før, før nå.

Det er virkelig noe av det enkleste man kan gjøre, også smaker det utrolig godt.

2 porsjoner

 

1 kg ferske blåskjell

2 dl hvitvin

1 sjalottløk

2 hvitløksfedd

1/2 gul paprika

1/2 stor chilli ( el 1 liten)

Gressløk

Sitron

 

Fremgangsmåte

 

Rens og vask skjellene. Kast de som er ødelagt.

Fin hakk sjalottløk og hvitløk og surr sammen i en kjele. Ha vitvik i kjelen og kok opp, ha i skjellene og la de dampe i kjelen til de har åpnet seg.

I mellomtiden hakk resten av grønnsakene.

Når kjellene er ferdig ha grønnsakene og sitron over.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg