OPPSKRIFT: OSTEKAKE MED BRINGEBÆR

Maks klar for 17 mai!:-)

 

Jeg har eksprimitert litt, og det resulterte i en sunn ostekake med bringebærcoulis.

Denne er glutenfri og melkefri, men tåler du melk eller gluten, kan du bare bruke vanlig, ost, havregryn,smør og fløte.

Bunn:

3 dl havregryn (glutenfri)

1 ss smør

100 g sukkerfri sjokolade

Rist havregrynene i ovnen så de blir sprø og avkjøl.

Hakk sjokoladen og varm smøret.

Bland så alt sammen og rør godt.

Sett en 24cm kakering på et flatt fat, og trykk ut bunnen i ringen.

Sett i kjøleskapet.

 

 

Bringebærcoulis

 

330 gram frosne bringebær

25 g preeset appelsin

Stevia etter smak

6 gelantin plater

 

Bløt gelantinplatene i kaldt vann og sett til side.

Varm bærene i en kjele til det små putrer. Hell det så i en blender til alt er purert.

Sil det over i kjelen og bland inn appelsinjuice og stevia på svak varme. Ha av platen og rør inn gelantinplatene.

 

Fyll

 

180 g kremost ( soyaost)

150 gram fløte ( soya,havre eller ris)

½ ts vaniljepulver

15g stevia

30 g sukrin

Pisk ost og fløte hver for seg, så bland sammen .Tilsett derettee vanilje og søtning under visping. Ha tilslutt i bringebærcoulis mens du pisker på full guffe, ha i litt og litt.

Ha så fyllet på kakebunnen og sett i kjøleskapet over natten.

Pynt med friske bær til servering.

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg