KOKOSBOLLEKAKE

Passer perfekt til alle festligheter nå i mai. Kaken er helt fri for både gluten, melk, soya, sukker og nøtter. Altså fri for det meste. Det er derfor en flott kake å ha i selskap som konfirmasjon,dåp og nasjonaldagen med mange mennesker.

Jeg har laget denne sukkerfri slik at den er lavkarbo og blodsukkervennlig, men du kan fint bruke vanlig sukker også.

Kokosbollekake
 

6 Eggehvitter

2 dl Sukrin 

2 ts Yaconsirup

9 plater Gelantin

1/2 ts Vaniljepulver

1/2 dl Varmt vann

Kokos

GLASUR

Mørk sjokolade ( uten sukker)

1 ss kokosolje

TOPPING

Friske bær

 

FREMGANGSMÅTE

1. Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

2. I mellomtiden pisk eggehvitene stive med sukrin.

3. Tilsett vaniljepulver og litt og litt yaconsirup, mens maskinen fortsatt går.

4. Ta gelantinplatene ut av det kalde vannet og klem godt ut vannet. Rør platene deretter ut i varmt vann til platene er helt oppløst. Tilsett de oppløste platene i en tynn stråle i marengsen, mens du pisker på full guffe og pisk videre i ca 10 min.

5. Plasser en kakeformring (uten bunn) på et fat, hell i kokosbollemassen og strø over kokos på toppen. Sett kaken kaldt i ca 3 timer.

6. Lag glasur ved å smelte sjokolade og kokosolje over vannbad, og avkjøl noe før du heller den over kaken. Sett i kjøleskapet i ca 30 minutter slik at glasuren stivner.

7. Server gjerne med friske bær eller kokos.

 
 

5 kommentarer

Siste innlegg