LOWCARB KREMKAKE

Med storskritt nærmere det seg Mai og mange festdager, for å ikke snakke om 17MAI! 🙂 

Jeg  har startet med forbredelser til dessertbordet, og først ut er Kremkaka.

 

 

Sukkerbunn:

4 egg

5 toppet ss sukrinmelis

1 ts bakepulver

3 stoe ts johannesbrød kjernemel

2 ts kokosmel

6-8 dråper stevia vanilje

litt kokosmelk og sitron saft til dynking 

Fyll

1 kiwi

1 jordbærkurv

en neve blåbær

1 piskbar fløte (jeg brukte soya) + litt sukrinmelis

 

fremgangsmåte

  1. Skill eggene
  2. Pisk eggehvitte stive og ha i litt og litt sukrin og pisk videre.
  3. Ha i en og en eggeplomme og pisk godt sammen
  4. Ha deretter i stevia.
  5. Sikt inn de tørre ingrediensene og bland sammenn med en slikkepott,
  6. Hell over i en rund form 22cm
  7. Stek på nederste rille på 200 grader i ca 22 minutter
  8. Når kaken er stekt sett den på en rist,med formen. 
  9. når kaken er kald tå av formen.
  10. del i to og dynk den.
  11. Ha på fyll .

I midten hadde jeg litt krem kiwi og jordbær. Dekket øverste lag med krem og bær.

 

Jeg har bakt denne kaken flere ganger og syntes den ble skikkelig god! Her kommer litt tips.

 

  • Dynk bunnen rikelig
  • ikke lukk opp ovns døren underveis, da synker den sammen.
  • Det fungerte fint med soyafløte, men her kan du bruke hva du vil

 

Gi meg gjerne tilbakemeldinger hvis dere prøver oppskriften!  Ønsker dere alle en god kveld og helg!

 

 

#kremkake#bløtekake#lavkarbo#mat#oppskrift#helse#ernæring#kake#melkefri#sukkerfri#glutenfri#utenmelk#utengluten#utensukker
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg