PÅSKEKAKE

Suksessterte laget av mandelbunn og eggekrem. Super sunn og god kake. Uten melk, gluten,soya,gjær,bakepulver og sukker.

 

 

 

Mandelbunn:

6 eggehviter

65g sukrinmelis

250 g malte mandler

Eggekrem

6 eggeplommer

1 dl fløte (soya,havre,kokos ,ris)

100 g sukrin

1 vaniljestang frøene

150 g romtemperert smør (melange uten melk)

Topping

smeltet sjokolade ( jeg brukte både lys og mørk sukkerfri og melkefri)

Fremgangsmåte

Start med å lage mandelbunnen.

Visp eggehvitene ganske stive, sikt inn sukrinmelis og pisk godt videre til du får en tykk og blank maregns.Vend forsiktig inn de malte mandlene med en slikkepott, og fordel røren i en smurt 22 cm kakeform. Stek nederst i ovnen på 130 grader i ca 35-40 miutter.

Når bunnen er i ovnen passer det fint å lage kremen. Smelt smøret og la det avkjøle seg helt til romtemperatur og sett til side,. Ha eggeplommer, fløte, sukrin og frøene fra en vaniljestang i en kjele.Varm opp på svak varme.Nå må du røre godt hele tiden ,også i sidene på kjelen. Dette er viktig så du ikke ender opp med eggerøre i steden. Rør helt til det begynner å tykne. Dette tar ca 10 minutter,så vær tålmodig. Når kremen er ferdig ha kjelen av plata og rør inn det avkjølte smøret godt.                                                                                       Sett krem i kjøleskapet og rør litt innimellom til kremen er avkjølt.

Når både kremen og kakebunnen er avkjølt kan du monterekaken. Her er det to muligheter. Du kan hele kremen rett over kaken som den er, men da er den ganske rennede. Eller du kan piske opp kremen til en mer smørkrem konistens . Begge deler smaker like godt. Smelt litt sjokolade å  påha over til slutt. Sett hele kaken i kjøleskapet i ti minutter eller mer før servering.

 

Tips!

I steden for mandler kan du bruke hasselnøtter eller valnøtter, det fungerer kjempe bra. Tåler du ikke nøtter kan du male gresskarkjerner i steden, da ville jeg tatt litt mer søtning i isteden.

Smak deg til med søtning underveis, noen liker kaken søtere!

 

#kake#lavkarbo#lavkarbokake#suksessterte#mandelbunn#eggekrem#sukkerfri#melkefri#glutenfri
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg