SUKKERFRITT GODTERI

Da var det søndag igjen og enda en uke har gått. Tenk 1 mars allerede!

Jeg startet dagen med å lage en stor porsjon surt godteri! Absolutt favoritten fortiden.

Du trenger

16 gelantin plater

1 1/2 Dl fersk presset sitron

2 1/2 dl Fun appelsinsaft

1-2 ss sukrin melis eller annen søtning.

 

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelantinplatene i i kaldt vann i 10 minutter.

Bland sammen presset sitronsaft og appelsansaft i en bolle. Ta ut ca 1 dl væske og kok opp i en kjele ( eller i mikro), ta gelantinplatene ut av det kalde vannet og over i kjelen og rør til de er oppløst. Hell gelantinblandingen over i resten av saftblandinngen og rør sammen med melis. Hell blandingen over i små silikonformer eller størreformer og sett i kjøleskapet til det er stivnet.

 

Disse er super gode og friske!

Har du ikke appelsinsaft kan du bruke appelsinjuice eller saft med en annen smak. 🙂

6 kommentarer
    1. Mmm,..må prøves 😊 Men stusser litt på mengden gelantin. Stemmer det med 16 plater? Takk for oppskrift og ha en flott søndag 😀

    2. Ingunn: ja, haha, d r ganske mye som skal til, du kan bruke 8 ts gelantinpulver også, d r d samme som 16 plater;) må mye til for at de ikke skal smelte og bare være som gele, men skikkelig godteri liksom;)
      Ha en fin søndag du å:):)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg