VERDEN BESTE GULROTKAKE

I anledning min søsters 25 årsdag på søndag måtte jeg jo lage en kake, og gulrotkake er hennes favoritt.

Jeg fikk IKKE lov til å “sunnifisere” kaken som hun sier, og siden det var hennes dag så fikk hun som hun ville.

Så dette er IKKE en allergivennlig kake.

Men den kan lett lages både glutenfri og melkefri. Tror dette er en av de letteste kakene man kan lage ganske så lik i smak som vanlig med melkefritt og glutenfritt alternativ.( legger ut tips nederst på hvordan)

 

Jeg postet bilde på instagram og siden Godt.no reposted bilde på sin instagram Konto så var det mange som spurte om oppskriften så her kommer den.

Gulrotkake

4 egg

50 g sukrin

30 g sukrinmelis med stevia

30 g sukrin gold

( eller bruk vanlig sukker og da 3dl)

3 dl hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1/2 ts salt

1 ts ekte vaniljepulver

( eller 1 1/2 ts vaniljesukker)

5 dl revne gulrøtter

1 1/2 dl nøytral olje

 

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig til eggedosis , tar noen minutter, men viktig å få den skikkig luftig.

Bland sammen de tørre ingrediensene og bruk en sikt og vend inn litt , bruk en slikkepott og bland lett sammen. Ikke bruk kjøkkenmaskin eller visper, bland forhånd.Viktig for å beholde røren luftig. Bland så lett inn gulrøttene og rør med slikkepott inn oljen tilslutt, til alt er godt blandet.

Ha røren i en 22cm rundform og stek på 180 grader på nederste rille i 50-60 minutter.

Avkjøl på rist.

 

Kremost

1 pk naturell philadelphiaost

100 g romtemperert melange

120-150 g sukrinmelis med stevia

( eller 250 g vanlig melis)

1 ts ekte vanilje pulver

( eller 1 ts vaniljesukker)

 

Miks alt sammen til en klompfri kremglasur.

Montering:

Del den avkjølte kaken i to og smør halvparten av kremen på, legg den andre delen over og ha resten av kremen på toppen.

 

Tips!

Kaken kan enkelt lages glutenfri! 😀 bytt ut de 3dl hvetemel med nøyaktig 3 dl Toro lys melblanding!

-For enkel melkefri variant bruk melkefritt melange,Og Tofutti creamy smooth original soyaost i steden for philadelphia.

-Lag gjerne kaken dagen før den skal serveres, den smaker enda bedre på dag nummer to.

-Kaken må ikke deles i to, men jeg syntes ofte det blir mye bunn å tygge i munn hvis man ikke gjør det.

-Finner du ut midt i kakebakingen at du er tom for nøytralolje, bruk 50-50 med oliven olje og valgfritt smør. Funker kjempe fint uten av du får “oliven” smak på kaken, men ikke bare bruk olivenolje.

-For ekstra frisk smak ha litt revet lime over kaken, eller litt presset lime saft i kremosten.

 

Nå håper jeg dere ble fristet til å bake;)…

Hva er deres favorittkake?

#gulrotkake#oppskrift#bursdag#kremost#verdensbeste#melkefri#glutenfri#sukkerfri#utenmelk#utensukker#utengluten#allergivenlig#glasur
4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg