SUKKERFRI KROKANIS

God kveld!

Det er fult lov med iskrem på en tirsdags kveld (?) Syntes hvertfall jeg når den både er sukkerfri , melkefri og lavkarbo.

Krokan:

2ss sukrin gold

2ss sukrin +

1 neve (ca 100 g mandler)

Fremgangsmåte:

Ha sukrin og hakkede mandler i en panne,gjerne teflon. Varm opp til middels- høy varme til sukrinen er smeltet. La det “småkoke” et par minutter før du heller massen over på et bakepapir. La det bli avkjølt før du hakker det opp.

Vaniljeis:

4 eggeplommer

1 vaniljestang (frøene)

2 ss sukrin +

2 ss steviosa

2,5 dl fløte (vanlig,soya,havre,ris eller kokosmelk)

Fremgangsmåte:

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha sammen med eggeplommene sukrin og stevia i en bolle og pisk sammen til en luftig eggedosis. I en annen bolle pisk fløten for seg. Vend deretter forsiktig kremen og krokanen inn i eggedosisen. Har du ikke iskremmaskin sånn som meg, frys ned i en boks og rør et par ganger i timen i ca 3 timer til isen har satt seg.

Denne er farlig god! Jeg har laget is mange ganger,men faktisk aldri med krokan. Skjønner ikke hvorfor , for dette var godt! 🙂

 

Ønsker dere en fortsatt fin uke. Allerede onsdag i morgen, ukene flyr!

9 kommentarer
    1. Ha en fin dag 🙂
      Gå gjerne inn på bloggen, å Facebook siden vår og trykk liker og del, vis du er i mot mobbing 🙂
      da vi kan nå ut til flere, og det vil gjøre oss veldig takknemlig.
      Takk

    2. Heidi: hei jeg brukte 50/50 Odense erlet og kokosmelk, den stive delen. Pisket det hver for seg. 🙂 går fint Ann å bare bruke en av delene. Jeg var bare i manko på ingredienser;)

    3. Nå er jo dette noen år siden 😅 men husker du ca hvor mye denne oppskriften ble? Skal lage den i morgen 😃

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg