Dagens middag!
Ble så enkel som tomatsuppe med kyllingkjøttdeig og protein pannekaker.
Pannekakakene er uten melk,soya,hvete,gluten,havre rug og spelt:)
Tomatsuppe med kyllingkjøttdeig
To porsjoner:
2 ss tomatpurê
4-5 store
ss hakkede tomater på hermetikk,
litt frisk hakket basillikum
1/3 hakka løk
1 ts finhakka chilli
1 fedd finhakket hvitløk
5 dl vann
1 grønnsaksbuljong
2 ss light kokosmelk
Litt olje
-Salt&pepper
-1 ts sukrin
-Kyllingkjøttdeig
Fremgangsmåte :
Fres løk og chilli i litt olje i en panne til løken er blank. Tilsett tomatpurê å fres i 1 min før du tar oppi hakkede tomater. La det stå å godgjøre seg litt før du tilsetter vann og grønnsaksbuljong å la det småkoke 5 minutterfør du moser suppa klumpfri med en stavmikser. Bruk kokosmelk til å kreme suppa, tilsett sukrin og smak til med salt,pepper og hakket frisk basilikum.Du kan også bruke andre typer krydder .
Stek kjøttdeigen i en panne med litt krydder og ha i suppen når den er ferdig.
Tynne middags pannekaker
(Ca 6 stk medium )
1 egg
2 eggehvitter
0,5 dl erteproteinmel
1 dl valgfri mel
(Jeg brukte 0,5 dl sesammel og 0,5 dl mandelmel)
1 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk inn vekselsvis egg og vann til en glatt jevn røre. La den stå å svelle i hvertfall 15 min. Gjerne lenger.
Steks heller på litt høy tempratur enn lav, så følg med å bytt side fort.
Jeg lagde disse super tynne og syntes de ble veldig gode. Er litt lei de tykke standar protein pannekakene så til middag med tomatsuppe syntes jeg dette ble perfekt.:)
Det så helt himmelsk godt ut
Danian. Gutteblogger: takk:) det var det:):)