SUKKERFRI PAVLOVA

God kveld!

Flere enn meg som har prøvd å lage sukkerfri marengs ? – Da vet dere at det faktisk ikke er så lett.. Med stevia som jeg helst foretrekker å erstatte sukker med ,kan dere bare glemme med en gang. Da snakker vi flat tørr pannekake.

Prøvd å feilet utallige ganger med både steketid og mengde søtningsmiddel.

Mitt beste resultat er denne oppskriften med Sukrin Sukker, ikke melis eller sukrin +.

Steketiden er også tilpasset min ovn,så det må dere se ann hvis dere vil prøve:)men blir sånn ca:)

Du trenger:

6 eggehvitter

150 g sukrin sukker

1 ss agavesirup

1 ss hvitvinseddik

 

5dl piskbar fløte

1ts steviosa

1vaniljestang

Sukrinmelis til strø

1beger friske jordbær

1beger friske blåbær

1beger friske bringerbær

 

Fremgangsmåte:

 

Start med å sette ovnen på 130grader.

Ha eggehvitter i en kjøkken maskin og pisk stive. Ha deretter litt og litt sukrin sukker i til alt er blandt i og oppløst. Tilsett agavesirup og pisk godt. Ha så i eddiken og pisk til du får en seig masse.

Tegn opp en sirkel på 26 -28 cm på et bakepapir og fordel marengsen over.

Sett marengsen inn i ovnen og senk tempraturen på ovnen til 105 grader . Stek i 1 time og 20 minutter. Skru deretter av ovnen uten å lokke opp døren og la kaken avkjøle helt før du tar ut kaken.

Pynting av kaken

Pisk 5 dl fløte til krem. Her kan du bruke den fløten du foretrekker. Ha i steviosa og frøene fra en vaniljestang og pisk inn.Ha kremen over den avkjølte marengsen. kutt bær i mindre biter å ha over kremen. Strø litt sukrin melis over tilslutt:)

Alternativ til melkefri

 

Odense Erlet, laget av palmekjerneolje. Kan vispes stiv. Tilsett melis, vaniljesukker og litt salt. Pisk lenge for å få et luftig resultat.

Soyatoo. Laget på soya, kokos og palmefett.

Soyatoo Whip. Ferdig soya krem på flaske

GoGreen Visp. Er laget av havre, kan ikke brukes av cøliakere. 1 pakke blir ca 2 dl ferdig krem

Alpro Soya Airy & Creamy, kan vispes stiv, fin konsistens, 1 pakke blir 4 dl ferdig krem. Lurt å tilsette ekte vanilje for enda bedre smak.

 

Tips

-vær tålmodig når du skal pisse marengs, viktig at sukrinen blir skikkelig oppløst

-ikke lukk opp ovns døren før kaken er ferdig pg avkjølt, ellers vil den bare synke sammen.

– bytt ut bær med frisk frukt, nøtter eller revet sjokolade for variasjon 🙂

#glutenfri#melkefri#sukkerfri#marengs#funksjonellmat#super_nature#sunnmat#sugarfree#dairyfree#highprotein#lowcarb#proteinrik#lavkarbo#utensukker#utenmelk#utengluten#glutenfree#pavlova
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg