EASY HEALTHY CHOCOLATECAKE

 En super enkel oppskrift som base på en sjokoladekake kan ikke bli lettere.

Du trenger

5 mellom store egg (økologiske)

4ss sukrin og 2 ss sukringold

2ts bakepulver

5 ss kakao

4 ss mandelmel

2 ss protein mel eller valgfri annen tørrvare (peanøttmel,sesammel kokosmel osv)

1 ss fiberhusk

noen dråper stevia vanilje eller vaniljepulver.

50g olje eller smør

Fremgangsmåte:

Start med å sette ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukrin skikkelig fluffy med maskin. I mellomtiden kan du blande alle tørre ingrediensene i en bolle.  Og i annen bolle smelte Kokosoljen/smøret. Når eggeblandingen har blitt ordentlig fluffy sikt inn de tørre inrediensene og rør forsiktig  så røren ikke faller sammen. Bland deretter inn oljen/smøret, og heller over i smurt eller papirkledd form og stek i 25-30 min midt i ovnen. og avkjøl på rist.

Tips! 

-Vil du ha en saftigere bunn så ta i et par ss med en form for melk eller yoghurt,

(jeg hadde ikke det i denne )

Jeg lagde Sarah Bernard fyll og hadde på toppen 

oppskrift her

 


 

For første kan skulle jeg lage en kake med toro langpanne sjokoladekake, hadde aldri brukt denne før siden jeg selv ikke tåler den, selvom den er glutenfri og melkefri faktisk, var jeg heller ikke klar over, men den er jo full av sukker og annet rart. Men lagde den for noen andre,  og den så jo god ut. Jeg ville gjøre litt ekstra så hadde i delte marshmallows. 

Fulgte ellers annvisningen på pakken, og den endte sånn her.


Meen, dette var ikke godt nok for meg…- Mange tror det er sunnere og spise glutenfritt og melkefritt, men dette stemmer ikke. Som oftest er det faktisk motsatt. Når noe blir tatt ut blir noe annet puttet inn. I glutenfrie produkter er dette som regel mer usunt mettet fett, sukker og raske karbohydrater.  Så har du ikke gluten eller melke allergi eller intoleranse lønner det seg ikke å bare kutte det ut. Merker jeg ofte kan blir irritert på folk som gjør dette uten å egentlig ha peiling på hva de driver med , haha;) 

Et eksempel er er Toro lys melblanding som innholder blant annet maisstivelse, risbakemel, druesukker, risstivels osv. (som er de første ingrediensene) Dette er jo absolutt ikke et sunt alternativ. skjønner at det er lett utvei på promblet med allergi. Men det beste er jo å velge naturlige rå varer og ingredienser og lage mat fra bunnen av.

Derfor valgte jeg å lage en nøyaktig lik kake , bare sunn!

Ser nesten helt lik ut

 

Gikk ut fra Oppskriften over ble litt annderledes 

6 økologiske egg

4sukkringold

2 ss steviosa

5 ss kakao 

1 ss fiberhusk

2 ts bakerpulver

4 ss mandelmel

2 ss proteinpulver med sjokoladesmak

2 ss kokosmel

50 g smeltet kokosolje

250 g mørk sjokolade uten melk og sukker

2 ss mandelmelk (eller annen valgri melk

Marshmallow

disse hadde jeg en pakke fra helsekosten som jeg brute denne er sukkerfri og ikke tilsatt kunstige ingredienser.

Fremgangsmåte:

Pisk egg fluffy noen minutter til eggedosisog tilsett sukrin og pisk noen minutter til, smelt kokos oljen og  ha i melken og kakaopulvere t og sett til side. Mikk resten av de andre tørre ingredinse, sammen, og vend forsiktig inn de tørre ingredienene i eggedosisen med en slikkepott i små bevegeler så ikke luftten sv eggidosen gårr rut, Gjør det deetter det samme med olje og melk blandigen og hell røren over i en 26cm smurt  form,( hold litt av røren igjen)  Del marshmallowene i to og strø de over formen og dytt de litt ned i røren, Hakk opp den sjokoladen i grove biter og ha over . Hell deretter resten av røre over  og ha på resten av marshmallowene og dytt de også litt ned , men at de er synlige. stek midt i ovnen i 25-30  min følg med mot slutten så de ikke blir brent .

avkjøl litt på rist.

 Nam! bir så god og satig når sjokoladen smelter med marshmallowen:) 

 

serverte kaken uten at folket viste at denne var, sunn og fikk tilbkakmelninger på at den bare var alt alt for god. og det var jo hyggelig

Strøøde bare sukrin melis over, Men kan tenke meg det er ekstra godt med hjemmelaget vanilje is ved siden av og eller pisket krem.

Må jeg huske neste gang! Dette er min absolutt favoritt nå:) Så blir nok lagd en del ganger ti.

Litt mer tips

– hakk peanøtter eller andre nøtter med litt smak og ha sammen med sjokolden i kaken

– for en litt mer julete versjon. Bytt ut melken med  presset appel og ha revet appelsinskall i og opp på kaken

 

 

 

Tips til julegave til de som har alt:)

Besteforeldrene mine elsker når jeg kommer med det. og det gjør sikkret noen i familien din å ;):)

 

 

 

Hjemmelagd gløgg var også noe jeg lagde  i går.  Ble to forskjellige varianter det også. Var kjempe godt! og jeg som ikke er noe spess glad i gløgg i det hele tatt 🙂

Oppskrift kommer etterpå:) så kom innom hvis du vil kose deg med det i kveld, 🙂

#sjokoladekake#lavkarbo#glutenfri#sukkerfri#melkefri#bakst#suntoggodt#sunnbakst#sunnjul#jul#jul2014#sjokolade#kake#sunn#healthyfood#healthybacking#funksjonellemat#dessery#sukkerfridessert#sunnsjokoladekake#cake#healthycake#lowcarb#lcht#lowcalorie#fettredusert#sunt#jatildesserthverdag#nøtter#sarahbernard
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg