No Christmas bells ringing without marzipan
Oppskrift ca 14 kuler
Du trenger:
100 g mandelmel (jeg brukte fettredusert)
45g SukrinMelis
25g SukrinGold
1 stor eller små 2 eggehviter
1-3 dråper mandelessens (valgfritt)
Fremgangsmåte:
Bland SukrinMelis, SukrinGold mandelmel, eggehviter og mandelessens il en passe kna deig konsistens. Tilpass mandelmelet med mengden eggehvitte. Egghvitter varier jo fra egg til egg. Rull deigen til en pølse og del opp i ca 14 biter, og rull disse til kuler og sett gjerne i kjøleskapet en times tid.
Om du vil spise disse deilige kulene som de er, eller trekke de med sjokkolade eller ha noe annet pynt på toppen kan du gjøre etter ønske.
Dette kan jo varieres til hva man liker best. For noen er marsipan kun marsipan med sjokolade trekk, mens andre liker litt spenstigere saker. Så jeg lagde litt forskjellig:) Så her har du noen tips:)
Topping:
-Hakkede pistasjnøtter
-kokos
-Mørk sukkerfri og melkefri sjokolade
-Lakrisrot pulver (fåes på helsekost og iherb.com)
-kakao pulver
Dyppet i mørk sukkerfri og melkefri sjokolade og drysset knuste pistasjnøtter på toppen.
1. Hakkede pistasjnøtter 2. Fin hakked Kokos.3 Rullet i en blanding av kakao og lakirsrot pulver. 4. Smelted sjokolade strødd med kakao
Bland lakrisrot pulver med kakao i en bolle ( smak til ) og rull kulene i bollen
Ser de ikke gode ut?- litt for en hver smak
Hva syntes du, kan hjemmelaget marsipan uten sukker erstatte kalorriboma fra butikken?